Vacature leerling stage kok

We zoeken een leerling kok (BBL) of stagiaire kok (BOL) voor minimaal 12 weken.

We werken volgens de horeca CAO. De exacte invulling qua dagen bespreken we graag persoonlijk en is afhankelijk van de urennorm vanuit de opleiding. Het eetcafé is doorgaans geopend van donderdag t/m zondag en we verzorgen veel feesten en partijen. We zijn een erkend leerbedrijf. Ben jij de enthousiaste kok die wij zoeken?

Bekijk dan onze website, Facebookpagina of Instagram voor meer info over wie we zijn en wat we doen en stuur jouw motivatie en CV naar administratie@centrumdeweere.nl

Over jou

Ben jij……

– EEN BEGINNEND KEUKENTALENT
Je begint of bent bezig met de Mbo-opleiding kok niveau 2 of een vergelijkbare opleiding.
– EEN TEAMSPELER
Die ook zelfstandig goed kan werken en zo nu en dan het voortouw neemt. Je steekt graag met het keukenteam je handen uit de mouwen, je ziet je werk snel en houdt overzicht.
– BEKEND MET ALLERGIEËN EN HACCP
En je kunt je werkwijze en de gerechten daarop aanpassen vanuit school.
– ENTHOUSIAST EN CREATIEF
Met inspiratie en ideeën voor nieuwe gerechten en menuvoorstellen.

Over ons

Café ’t Centrum is een familiebedrijf waar alle facetten van horeca voorbij komen. Van eetcafé tot feestverzorging en van voetbalkantine tot luxe catering op locatie. We hebben een toegewijd team van heren en dames die hun werk doen met een glimlach. Voor ieder wat wils; samen, informeel genieten. Dat is waar we voor staan!

Café ’t Centrum is een gezellig en sfeervol horecabedrijf in de kleine kern De Weere. Ons bedrijf herbergt vele facetten van de horeca branche zoals; eetcafé, restaurant, café en catering. Dat maakt het werk altijd uitdagend en afwisselend, geen dag is hetzelfde. We hebben in het dorp een belangrijke maatschappelijke en sociale functie. Vele verenigingen hebben bij ons hun thuisbasis en vele reguliere gasten weten ons te vinden. Ons verzorgingsgebied met het restaurant is ongeveer in een straal van 10 km om ons bedrijf heen. Voor het cateringwerk komen we van Utrecht tot Schagen en alles er tussenin.

De openingstijden van het café zijn:
Maandag en dinsdag gesloten / woensdag 19:00 – 00:00 / vrijdag t/m zondag 10:00 tot 01:00 uur

Ook buiten deze openingstijden vinden uitsluitend op afspraak soms activiteiten plaats.

De Weere ligt in de gemeente Opmeer tussen Hoogwoud en Abbekerk in. Goed bereikbaar met de auto en fiets maar beperkt bereikbaar met het OV. Er rijdt een scholieren buslijn welke elk uur uit Hoorn naar De Weere vertrekt van maandag tot vrijdag. Het is 2 minuten lopen van bushalte Beatrixlaan naar Café ’t Centrum.

Wij zijn van mening dat gastvrijheid voorop moet staan in ons werk, dit leidt altijd tot blije en tevreden gasten en daar doen we het tenslotte voor. Iedereen is welkom bij ons en veel gasten merken dat ook. We kijken altijd naar mogelijkheden om een feestje of diner passend te maken bij de gasten en die persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat er geen ‘standaard’ pakket is bij ons. Alles is op maat gemaakt en naar wens aangepast. Er zijn 3 meewerkende eigenaren en samen met een team van 12 bedieningsmedewerkers en 8 keuken medewerkers (vele oproepkrachten) zorgen we ervoor dat onze gasten met een goed gevoel terugkijken op hun bezoek. In ons restaurant is plaats voor ongeveer 40 couverts afhankelijk van de opstelling en andere activiteiten. Maar ook een groepsdiner van 170 personen, een feestavond voor 200 personen of een huwelijk op locatie voor 220 personen komt voor en zijn zeker de leuke en uitdagende activiteiten.

Onze medewerkers streven allemaal naar een hoge kwaliteitsstandaard. Ook hard werken maar ook vooral plezier hebben in wat je doet is belangrijk. Onze doelgroep is van 18 tot 88 en het is belangrijk dat iedereen persoonlijke aandacht krijgt. Door de bedrijfskleding in de keuken en bediening is uniformiteit en professionaliteit gewaarborgd.

In de keuken van Café ’t Centrum staat kwaliteit en smaakbeleving centraal. De keuken staat onder leiding van Chef Richard samen met Doris en Roos op ´t Veld. Zij zijn samen met het team van 4 parttime keukenmedewerkers en 2 afwassers in de keuken. We werken met herkenbare producten om een variatie van verrassende gerechten te creëren. Er wordt veelal met verse producten gewerkt en een deel halffabricaten. Op de menukaart in het eetcafé vindt u tijdloze klassiekers en moderne gerechten. Van de klassieke ossenhaas met port jus tot moderne poké bowls en vegan gerechten. De keuken is geopend van woensdag t/m zondag 11:00 tot 21:00 uur.

Naast de a la carte kaart hebben we diverse culinaire mogelijkheden voor zowel grote als kleine gezelschappen. We verzorgen onder andere koffietafels, lunchverzorging, buffetten, dinerverzorging, high tea, high wine of beer, walking diner, street food diner, barbecues, assortiment warme en koude hapjes.

Je taken

In ons keukenteam bereid je gerechten en verzorg je de uitgifte hiervan. Daar komen gevarieerde kookprocessen aan te pas. Ook verricht je schoonmaak- en magazijnwerkzaamheden; HACCP en FiFo zijn hierbij van belang. Je denkt mee in de ontwikkeling van de menukaart en culinaire invulling voor catering concepten. Ons bedrijf is divers en hetgeen je zult bereiden ook, maar kwaliteit staat bij ons altijd bovenaan. We hebben 1 team met 1 missie; blije gasten!

Leermeesters

Café ’t Centrum heeft twee leermeesters. Brian op ’t Veld is mede-eigenaar en leermeester voor de bediening. Brian heeft gestudeerd aan de Hogere Hotelschool Stenden in Leeuwarden en heeft ervaring bij grote hotels. Als mede-eigenaar is Brian verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de zaak samen met Richard en Anja op ’t Veld.

Roos op ’t Veld is leermeester voor de keuken. Als zus van Brian en dochter van Richard en Anja heeft zij jaren ervaring in de horeca. Sinds 2022 werkt Roos in de keuken van café ’t Centrum en deels op kantoor. Samen met Richard en Doris op ’t Veld zijn ze verantwoordelijk voor de keuken. Roos heeft de opleiding Uitvoerend Horeca Ondernemer gevolgd op het ROC van Amsterdam.

Familiebedrijf Op 't Veld